top of page
Zoeken

NVLR-studiemiddag: Recalls en Voedselveiligheid

Blijkens het Actieplan Voedselveiligheid dat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gezamenlijk is vastgesteld, heeft voedselveiligheid de hoogste prioriteit. Daarom moeten onveilige levensmiddelen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid of ongeschikt voor menselijke consumptie worden teruggeroepen. Economische belangen zijn daaraan ondergeschikt.

 

Over het thema “recalls en voedselveiligheid” organiseert de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR) een studiedag.

 

De volgende sprekers zullen dit onderwerp vanuit haar of zijn specifieke invalshoek belichten:

 

Mark Blok, Director Corporate Affairs bij Heineken, Linda Jespers, Director Quality Assurance bij FrieslandCampina, Bert Urlings, Director Quality Assurance and Public Affairs bij Vion Food, Silvia Grawonwski (advocaat bij Van Traa), Judith Jansen (advocaat bij Defares), Tef Tevonderen, schade-expert bij Segdwick Nederland en Oswald Jansen, hoogleraar Europees bestuursrecht en advocaat. Wellicht komt daar een spreker van een van de grote retailorganisaties nog bij. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft haar medewerking aan dit belangwekkende thema toegezegd in de vorm van een interactieve “over-de-streep-sessie”. Mede vanwege het tijdsbeslag van een dergelijke bijzonder interessante sessie zal hieraan een aparte NVLR-bijeenkomst worden gewijd.

 

Dagvoorzitter is Marijke Everts, Director Corporate Affairs bij de VanDrie Group.

 

De studiedag vindt op 2 maart 2023 plaats in het auditorium van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade 143 en begint om 09:15 uur met een algemene ledenvergadering.  

 

Voor NVLR-leden is deelname kosteloos, niet-leden betalen een bijdrage van € 25.


U kunt zich via secretaris.nvlr@defares.com hiervoor aanmelden.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Vleesbranche wint zaak over kosten vleeskeuring

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in de langlopende zaak over de kosten van de vleeskeuring (onder auspiciën van de Centrale Organisatie van de Vleessector waarbij 90% van de N

Comments


bottom of page