top of page
Zoeken

Slachtbedrijf Ameco wint zaak tegen de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over verlenging van keurtijd

Ameco, onderdeel van de VanDrie Group (www.vandriegroup.com), wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft een procedure tegen de Staat aangespannen omdat de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (minister) c.q. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) alleen wilde instemmen met de dagelijkse verlenging van één uur voor de verplichte keuring van dieren na de slacht, indien Ameco haar rust- en pauzerooster voor de dierenartsen en keurmeesters ingrijpend zou aanpassen. In dat geval zou Ameco moeten “vlinderen” (jargon). Dit zou de inzet van een groot aantal extra medewerkers met zich meebrengen en derhalve aanzienlijke extra kosten. De rechtbank Den Haag heeft Ameco in het gelijk gesteld. En heeft de minister c.q. de NVWA verboden een vlinderverplichting op te leggen ingeval van door Ameco gewenste verlenging van de keurtijd, op straffe van verbeurte van een dwangsom.

 

Tot dusverre heeft de minister geweigerd aan het vonnis van de rechtbank te voldoen. Daarom heeft hij € 50.000 aan dwangsommen verbeurd.

 

Inmiddels is de zaak in hoger beroep aan het oordeel van het gerechtshof Den Haag voorgelegd.

 

Klik hier voor het vonnis van de rechtbank.

 

Defares staat het slachtbedrijf bij.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Vleesbranche wint zaak over kosten vleeskeuring

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in de langlopende zaak over de kosten van de vleeskeuring (onder auspiciën van de Centrale Organisatie van de Vleessector waarbij 90% van de N

Comments


bottom of page