top of page
Zoeken

Roundtable Europese inkooporganisaties en oneerlijke handelspraktijken

De vorming en (beoogde) toetreding van retailorganisaties zoals Albert Heijn, Jumbo en Picknick tot Europese inkooporganisaties zoals Everest, Epic, Eurelec, etc. heeft aanzienlijke impact op de slagkracht van A-merk fabrikanten bij de periodieke onderhandelingen die in de FMCG-sector gebruikelijk zijn.

In de jaarlijkse Roundtable met managing- en sales directors van Unilever, Danone, Heineken, Red Bull, Coca Cola, Douwe Egberts, Haribo, PepsiCo, Hak, Cloetta, Iglo, KraftHeinz, FrieslandCampina, Arla, Riedel, Grolsch en Johma/Signature Foods werd bij dit actuele thema stil gestaan. Daarbij passeerden de aloude Europese en Nederlandse mededingingsregels de revue. Voorts werden de mogelijkheden verkend die de recent inwerking getreden Richtlijn oneerlijke handelspraktijken in de landbouw en voedselvoorzieningsketen tegen deze buying power biedt.  

 

Defares verzorgde de inleiding en fungeerde als moderator, de Roundtable werd door Heineken gehost.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Vleesbranche wint zaak over kosten vleeskeuring

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in de langlopende zaak over de kosten van de vleeskeuring (onder auspiciën van de Centrale Organisatie van de Vleessector waarbij 90% van de N

留言


bottom of page