top of page
Zoeken

Onaangekondigd bedrijfsbezoek van de Europese Commissie bij energiedrankfabrikant

De Europese Commissie heeft gedurende een week onaangekondigd bezoek gebracht aan verschillende Europese vestigingen van een fabrikant van energiedrank, waaronder de Nederlandse vestiging. Daarbij werd de Commissie bijgestaan door ambtenaren van de Autoriteit Consument en Markt en de politie. De Commissie verdenkt de fabrikant van schending van de Europese mededingingsregels, i.e. het verbod van mededingingsafspraken en/of het verbod van misbruik van machtspositie.

 

Klik hier voor het persbericht van de Europese Commissie, klik hier voor de bijdrage in de Telegraaf, klik hier voor de bijdrage in het AD en klik hier voor de bijdrage op www.nos.nl.

 

Defares treedt in Nederland op voor de energiedrankfabrikant en heeft tijdens het onaangekondigde bedrijfsbezoek (en daarna) mededingingsrechtelijke bijstand verleend.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Vleesbranche wint zaak over kosten vleeskeuring

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in de langlopende zaak over de kosten van de vleeskeuring (onder auspiciën van de Centrale Organisatie van de Vleessector waarbij 90% van de N

bottom of page