Zoeken

Salmonella Goldcoast

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft meldingen ontvangen van mensen die ziek zijn geworden door het eten van vlees(bereidingen) dat besmet is met de bacterie Salmonella Goldcoast.


De toezichthouder heeft het ernstige vermoeden dat het verse vlees afkomstig is van een Nederlandse varkensslachterij. Overigens is salmonella op vers vlees niet verboden. In het licht van voedselveiligheid is de NVWA een diepgaand onderzoek gestart. Ook heeft zij via een RASFF-melding de Europese Commissie en collega buitenlandse toezichthouders geïnformeerd.

Klik hier voor het NVWA-persbericht.

Defares staat de slachterij bij, de branchevereniging voor de vleessector (COV) en diverse vleeswarenbedrijven die van de slachterij vers vlees hebben afgenomen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

De Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR) organiseert op 14 april 2022 in de Hermitage in Amsterdam een studiemiddag over de Claimsverordening. Tijdens deze studiemiddag zullen Janine

Producent van vruchtensappen Riedel heeft bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een klacht ingediend in verband met op marktafscherming gerichte gedragingen van Coca-Cola European Partners the Net