Zoeken

Misbruik machtspositie Coca-Cola?

Producent van vruchtensappen Riedel heeft bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een klacht ingediend in verband met op marktafscherming gerichte gedragingen van Coca-Cola European Partners the Netherlands (CCEP-NL). Riedel vindt dat CCEP-NL haar machtspositie op de markt voor koolzuurhoudende frisdranken, met o.a. haar iconische merken Coca-Cola en Fanta Regular, misbruikt om toetreding van (potentiële) concurrenten tot de afzonderlijke markt voor vruchtensappen te belemmeren, dan wel de instandhouding of uitbreiding van het marktaandeel van bepaalde concurrenten te bemoeilijken.


De ACM heeft de klacht op grond van haar prioriteringsbeleid afgewezen. Het daaropvolgende beroep heeft de rechtbank Rotterdam ongegrond verklaard. Inmiddels heeft Riedel hoger beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.


Defares stond Riedel bij in de procedure bij en tegen de ACM.


Klik hier voor de uitspraak van de rechtbank Rotterdam.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

De Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR) organiseert op 14 april 2022 in de Hermitage in Amsterdam een studiemiddag over de Claimsverordening. Tijdens deze studiemiddag zullen Janine